Jogurtowe ciasto z truskawkami i kruszonką

Monika
Ciasta
02.06.2019 16:36
Jogurtowe ciasto z truskawkami i kruszonką

Składniki: (szklanka 250 ml, Blaszka 32x22 cm) Ciasto: - Mąka pszenna tortowa 3 szklanki - Jogurt naturalny gęsty duży kubek u mnie 330 g - Olej 3/4 szklanki - Cukier 3/4 szklanki - Jajka 3 duże - Proszek do pieczenia 2 pełne łyżeczki - Truskawki 300 g Kruszonka: - Mąka pszenna tortowa 100 g - Masło zimne 50 g - Cukier puder 50 g Przygotowanie: Na początek przygotować kruszonkę. Do miski przełożyć wszystkie składniki: zimne masło, cukier oraz mąkę. Do miski przełożyć wszystkie składniki: zimne masło, cukier oraz mąkę. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia( 32x22 cm). Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia( 32x22 cm). Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystko razem rozcierać przez palce do momentu powstania kruszonki. Wszystko razem rozcierać przez palce do momentu powstania kruszonki. Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt, olej oraz cukier. Pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 40 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/06/jogurtowe-ciasto-z-truskawkami-i.html