Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej mała szczypta soli 2 jajka krem ciasteczkowy Lotus – do nabycia w Kuchnie Świata cukier puder do oprószenia naleśników odrobina oleju Przygotowanie: W misce mieszamy dokładnie ręczną trzepaczką mleko, mąkę, wodę gazowaną, odrobinę soli i jajka. Naleśniki smażmy z oby stron na odrobinie oleju (ja olejem smaruję patelnię tylko przy pierwszej partii naleśników), na małym płomieniu. Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy kremem ciasteczkowy (pod wpływem ciepła łatwiej się go rozsmarowuje) i dowolnie składamy. Polecam ten krem zarówno do naleśników, jak i pieczywa czy pysznych deserów. A czym jest wspomniany krem ciasteczkowy? Smarowidło wykonane jest z oryginalnych ciastek Lotus Carmelised.