Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Ciasto: 500 g mąki 30 g drożdży 100 g cukru 250 ml mleka 1 jajko 60 g tłuszczu może być olej Farsz: 1 kg kapusty kiszonej 100 g grzybów leśnych suszonych 1 cebula sos sojowy sól (pieprz) Pierogi Babci Jadzi czyli smażone na głębokim tłuszczu pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami. Trochę inny przepis na ciasto bo z wykorzystaniem drożdży. Dodatkowo: 1 l. oleju do smażenia Sposób wykonania Wszystkie składniki na ciasto łączymy i dobrze wyrabiamy. Pierogi smażymy z obu stron na głębokim oleju. Odcedzamy na sitku i mielimy maszynką do mięsa (możemy grzyby zmielić blenderem a kapustę drobno pokroić). Na patelni smażymy drobno pokrojoną cebulę do zeszklenia. Smak ich jest zupełnie inny i niepowtarzalny, lekko chrupiąca skórka, pyszne miękkie nadzienie i ciasto w środku.