OWOCOWA PIZZA Z KASZTANOWĄ KRUSZONKĄ

Magdalena
Śniadania
18.04.2018 17:28
OWOCOWA PIZZA Z KASZTANOWĄ KRUSZONKĄ

Składniki: Ciasto: - 1 szklanka mąki z brązowego ryżu Radix-Bis - 1 szklanka mąki owsianej (bezglutenowej) - 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej - 20 g świeżych drożdży - 1 szklanka mleka - 1 jajko - 1 łyżeczka cukru brązowego - 2 łyżki syropu klonowego - 2-3 łyżki oliwy - szczypta soli Nadzienie: - 1 mango - 2 jabłka - 50 g gorzkiej czekolady - garść orzechów włoskich Kruszonka: - 2 szklanki płatków z kasztanów jadalnych Radix-Bis - 3-4 łyżki mąki owsianej (bezglutenowej) - 3 łyżki oleju kokosowego Radix-Bis - 3 łyżki syropu klonowego - 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Ciasto:Mleko lekko podgrzewamy do temp. ok. 30 stopni. Idealna propozycja na drugie śniadanie lub podwieczorek dla dzieci, ale i nie tylko 😉 Składniki: Ciasto: Wykonanie: W misce mieszamy mąkę ryżową z mąką owsianą, mąką ziemniaczaną i szczyptą soli. Przekładamy do miski, dodajemy mąkę owsianą oraz cynamon i wyrabiamy kruszonkę w dłoniach. Gotową kruszonką posypujemy owoce na pizzy. Przekładamy do miski, dodajemy mąkę owsianą oraz cynamon i wyrabiamy kruszonkę w dłoniach. Gotową kruszonką posypujemy owoce na pizzy. Na przygotowany spód pizzy wykładamy kawałki jabłka oraz mango i posypujemy posiekanymi orzechami oraz czekoladą. Na przygotowany spód pizzy wykładamy kawałki jabłka oraz mango i posypujemy posiekanymi orzechami oraz czekoladą. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 min. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 min. Po tym czasie, ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy kształt koło o średnicy około 30 cm. Po tym czasie, ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy kształt koło o średnicy około 30 cm. Gdy ciasto jest zbyt suche dodajemy trochę ciepłej wody, a gdy zbyt klejące to dodajemy mąki owsianej. Gdy ciasto jest zbyt suche dodajemy trochę ciepłej wody, a gdy zbyt klejące to dodajemy mąki owsianej. Kruszonka: Do rozdrabniacza wsypujemy płatki z kasztanów i dodajemy olej kokosowy oraz syrop klonowy. Kruszonka: Do rozdrabniacza wsypujemy płatki z kasztanów i dodajemy olej kokosowy oraz syrop klonowy. Do tej pizzy, oprócz jabłek i mango, pasują również inne owoce, jak: borówki, maliny, truskawki, gruszki czy brzoskwinie, więc z pewnością każdy znajdzie jakiś owoc dla siebie. Rozczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15-20 min., aby wyrósł. W misce mieszamy mąkę ryżową z mąką owsianą, mąką ziemniaczaną i szczyptą soli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/04/owocowa-pizza-z-kasztanowa-kruszonka.html