Ananasowe babeczki z morelami

Monika
Desery
17.04.2018 11:25
Ananasowe babeczki z morelami

Babeczki ananasowe z morelami Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 4 głos/y ) składniki Ciasto: 20 dag mąki pszennej 3 łyżki cukru 10 dag masła 2 żółtka Budyń: syrop z jednej puszki ananasa VERA (około 250 ml syropu) 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 3 łyżki cukru 4 żółtka Dodatkowo: 10 dag miękkiego masła ananas w kawałkach lub plastrach w lekkim syropie VERA morele połówki w lekkim syropie VERA galaretka (wybrany smak) przygotowanie Ciasto – ze składników wyrabiamy zwarte ciasto. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest krem budyniowy na bazie syropu z ananasa. Drugą część mieszamy z pozostałymi składnikami i wlewamy do gotującego się syropu. Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Na spód babeczek dajemy kilka kawałków drobno pokrojonego ananasa. Ciasto pieczemy do zarumienienia – około 15 minut. Budyń – połowę syropu zagotowujemy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://viagusto.pl/babeczki-ananasowe-z-morelami/