Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu Przepis na sałatkę z pieczarkami marynowanymiDrukuj przepis Składniki - słoik marynowanych pieczarek - słoik kiełków fasoli mung lub selera z zalewy - puszka kukurydzy (ja użyłam z dodatkiem chili) - 6 jajek - garść szczypiorku - 2 łyżki majonezu - sól i pieprz do smaku Dodałam także do sałatki kiełki fasoli mung, jednak jeżeli jej nie znajdziecie w sklepie, dajcie zamiennie selera z zalewy, jest podobny w smaku. Sałatkę z pieczarkami marynowanymi doprawiłam solą, pieprzem i majonezem – jeżeli wolicie wersję light, zamieńcie majonez na jogurt grecki czy jogurt naturalny. Wydaje mi się, że ta sałatka smakowałaby także wyśmienicie z kurczakiem, także zachęcam Was do zrobienie też takiej mięsnej wersji. Sałatka z pieczarkami marynowanymi sprawdzi się doskonale na przyjęciach, domówkach czy grillach. Pamiętajcie, aby dokładnie odsączyć warzywa z zalewy, aby sałatka nie puściła wody. Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy w cienkie plasterki.