Kruche babeczki bezglutenowe z kremem karobowo-sezamowym i malinami

Agata
Desery
16.04.2018 11:41
Kruche babeczki bezglutenowe z kremem karobowo-sezamowym i malinami

And it takes only 20 minutes to bake, after that a moment for cooling down, and you just have to fill it with sweet, thick cream and top it with raspberries. Delish! INGREDIENTS (10 tartlets): PIE CRUST: - 1/2 C millet flour (75 g) - 1/2 C rice flour (60 g) - 1 tbsp potato starch - 50 ml dissolved coconut or regular oil - 4 tbsp xylitol - 2-4 tbsp water ADDITIONAL INGREDIENTS: - carob-tahini cream - fruits, e.g. raspberries PREPARATION: Polecam SKŁADNIKI (10 babeczek): KRUCHE CIASTO: - 1/2 szklanka mąki jaglanej (75 g) - 1/2 szklanki mąki ryżowej (60 g) - 1 łyżka skrobi ziemniaczanej - 50 ml rozpuszczonego oleju kokosowego lub zwykłego - 4 łyżki ksylitolu - 2-4 łyżki wody DODATKI: - krem karobowo-sezamowy - owoce, np. maliny PRZYGOTOWANIE: Suche składniki na kruche ciasto przesiewamy do miski, mieszamy i wsypujemy wszystko do robota kuchennego. Dolewamy olej oraz 2 łyżki wody, miksujemy chwilę, aż masa zbije się w kulę, około 1 minuty; jeśli trzeba dodajemy jeszcze 1-2 łyżki wody, masa powinna mieć konsystencję klejącej plasteliny. Foremki na babeczki smarujemy olejem za pomocą pędzla i wylepiamy ciastem, na grubość kilku mm. Krem ten pojawił się już w przepisie na kruche ciastka, a dziś nadziewam nim kruche babeczki. Gdy nasze spody babeczek są już przestudzone, wypełniamy je kremem karobowo-sezamowym, na górę układamy owoce i serwujemy. Piecze się go zaledwie 20 minut, a potem, po lekkim przestudzeniu wystarczy już tylko nadziać go słodkim, gęstym kremem i przybrać malinami. Ten krem, jak już wspominałam, to tylko dwa składniki: tahini oraz melasa z karobu. This cream has already appeared in the recipe for shortbread cookies, and today I use it to fill those lovely tartlets. Babeczki, które z nim przygotowałam są bardzo smaczne, słodkie, a dodatek malin fajnie przełamuje ich słodycz. Nakłuwamy spody widelcem i pieczemy w 180°C przez ok. 20 minut. GLUTEN-FREE TARTLETS WITH CAROB-TAHINI CREAM AND RASPBERRIES Witajcie. Grease the tartlet molds with a little bit of oil (using a brush) and fill them with the dough (about 3-5 mm thick). Dzisiaj mam dla Was drugą propozycję na smaczne wykorzystanie fajnego, słodkiego kremu firmy Bakra. Jego wykonanie zajmuje tylko kilka minut, zanim wyląduje w piecu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2018/04/kruche-babeczki-z-kremem-karobowo.html