Wareniki z makiem – pierogi ukraińskie

Karol
Obiad
13.04.2018 12:00
Wareniki z makiem – pierogi ukraińskie

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Wareniki z makiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Sposób wykonania Wszystkie składniki na ciasto mieszamy, zagniatamy z nich ciasto i rozwałkowujemy na cienki placek podsypując mąką. Taka wersja z makiem jest w zasadzie robiona głównie na święta w grudniu, jednak są doskonałe również teraz. Potrzebne składniki Ciasto: 800 g maki 1 jajko 1/2 l mleka Farsz: 400 g maku z puszki 1 łyżka miodu garść rodzynek i orzechów Wareniki to tradycyjna potrawa ukraińska, często przygotowywana na słodko lub na ostro. Farsz dokładnie mieszamy i nakładamy na ciasto po łyżeczce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/wareniki-z-makiem/