Składniki na placek kakaowy:Jajka 6 szt. Cukier 1 szklanka Mąka pszenna 1 szklanka Proszek do pieczenia 1 ½ łyżeczki Kakao 2 łyżki Olej mniej jak ½ szklanki Tłuszcz do formy Wiórki kokosowe do formy Wykonanie placka kakaowego:Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru, następnie dodać żółtka, wymieszać, wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao. Składniki na polewę:Galaretka wiśniowa 1 szt. Czekolada deserowa gorzka 1 szt. Następnie wsypać budyń, proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać i delikatnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Budyń śmietankowy 2 łyżki lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej Margaryna 15 dag Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Wykonanie sernika: Przygotowanie śliwek:30 dag suszonych śliwek, pokroić na połówki i zalać przegotowaną ostudzoną wodą i odstawić na godzinę, po czym dokładnie odsączyć. Przygotowany ser przelać do przygotowanej formy i piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Składniki na masę budyniową:Mleko ½ litra Cukier 5 łyżek Żółtka jaja 3-4 szt.