Teraz możemy rozkoszować się tą solidną porcją witamin! 😀 Zielone koktajle – Koktajl na odchudzanie Do przygotowania koktajlu będziecie potrzebować: - 2-3 solidnych garści szpinaku - 1 banana - 1 pomarańczy - kawałka imbiru - 200 ml wody kokosowej (1 szklankę) 1.Banana, pomarańczę oraz imbir obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Taki koktajl idealnie nadaje się na podwieczorek lub po prostu jako porcja zdrowia w ciągu dnia 😉 Koktajlowa bomba witaminowa Do przygotowania koktajlu będziecie potrzebować: - 1 banana - 1 ogórka - natki pietruszki - 1/2 cytryny - kawałka imbiru - 200 ml wody kokosowej (1 szklankę) 1.Banana, ogórka oraz imbir obieramy ze skórki i kroimy. Do przygotowania koktajlu będziecie potrzebować: - 1 banana - 2 kiwi - 1-2 solidne garści jarmużu - kawałka imbiru - 200 ml wody kokosowej (1 szklankę) 1.Banana, kiwi oraz imbir obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. W przygotowaniu do niego pomagają koktajle, które uwielbiam i bardzo często przygotowuję, choć nie w takiej ilości jak teraz 😉 Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisami na 3 moje ulubione zielone koktajle, które idealnie sprawdzą się właśnie podczas wiosennego detoksu. Zielone koktajle na wiosenny detoks – przepisy Za oknami na dobre zagościła wiosna, dlatego dzisiaj przychodzę do Was z troszkę innym przepisem, a raczej przepisami na zielone koktaile. Co roku o tej porze staram się przeprowadzać wiosenny detoks, który pomaga mi nie tylko pozbyć się nadprogramowych, zimowych kilogramów, ale również zadbać o moje zdrowie i lepsze samopoczucie. A jeśli szukacie pomysłu na lekkie, wiosenne sałatki, polecam moją sałatkę z rzodkiewki: Prosta wiosenna sałatka z rzodkiewki – przepis krok po kroku Zielone koktajle na wiosenny detoks Podane przeze mnie proporcje możecie oczywiście dowolnie zmieniać, a składniki dodawać, urozmaicać i dostosowywać do własnych preferencji smakowych. Zamiast wody kokosowej, możecie użyć np. mleczka kokosowego czy zwykłej wody niegazowanej. 3. Wszystko wkładamy do blendera, dzbanka lub miski, dodajemy wodę kokosową i blendujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. W tym roku po raz kolejny postanowiłam zrobić to według zasad dr Ewy Dąbrowskiej, czyli po prostu przejść 42-dniowy post warzywny. To mój ulubieniec z całej tej trójki, ponieważ jest nie tylko pyszny, ale i pożywny.