Ciasto Princessa zebra -bez pieczenia

Kasia

Ciasta

06.04.2018 11:54

Ciasto Princessa zebra -bez pieczenia

- 3 płaskie łyżki mąki pszennej - 1 szklanka cukru - 1 cukier waniliowy - 100 g białej czekolady - dodatkowo: - duże opakowanie herbatników kakaowych (ok. 300 g) - dżem malinowy - wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: Żółtka ucieramy z połową cukru. mniam,gorąco polecam Przepis ze strony Zjem to!-bardzo dziękuję Składniki: - 375 g miękkiego masła - 250 g wiórków kokosowych - 750 ml mleka - 3 żółtka - 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub budyniu waniliowego) Na kremie układamy ostatnią warstwę herbatników i smarujemy je ostatnią częścią kremu. Pyszne ciacho,kolejne z serii bez pieczenia,którą uwielbiam,robi się ją szybko i fajnie a smakuje wyśmienicie. Pozostałe mleko wlewamy do garnuszka, dodajemy cukier waniliowy i drugą połowę cukru. Dodajemy obie mąki, 1 szklankę mleka i dokładnie miksujemy. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na noc, by herbatniki dobrze zmiękły. Całość zagotowujemy mieszając, by nie powstały grudki, budyń gotujemy ok. 1 minuty. Na herbatniki wykładamy 1/3 część kremu i równo rozsmarowujemy.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2018/04/ciasto-princessa-zebra-bez-pieczenia.html