Udka kurczaka w sosie warzywnym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 45 min. Udka kurczaka w sosie warzywnym Potrzebne składniki 2 udka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka (korzeń) 1/4 selera 10 cm pora 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki pomidorów bez skóry 500 ml bulionu 1/4 łyżeczki szałwia 1/2 łyżeczki tymianku sól (pieprz) olej do smażenia Te udka kurczaka w sosie warzywnym już kiedyś w formie kaczej zamieściłem, jednak zmodyfikował się trochę i przepis na sos, więc lecą do Was jeszcze raz. Niektóre przepisy na dania są tak pyszne, że z chęcią się je powiela, jednak za każdym razem gotując, coś ulega modyfikacjom i po kilku próbach danie zostaje dopieszczone, a przepis już staje się całkiem inny, Sposób wykonania Kurczaka myjemy, nacieramy sola i pieprzem i odstawiamy na 30 min. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w drobne części. Na oleju przysmażamy na rumiano z obu stron kurczaka. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Na patelnię z tłuszczem z kurczaka wrzucamy wszystkie warzywa. Udka kurczaka są bardzo soczyste, ponieważ są duszony w sosie. Poza tym kaczki nie mamy tak często jak kurczaka w lodówce.