Cytrynowa babka wg Waldorf Astoria - szklanka + 3 i 1/2 łyżki cukru - 1,5 szklanki + 1 łyżka mąki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 jaja - 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% lub 22% - 3.5 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny - skórka otarta z 3 cytryn - 6 łyżek rozpuszczonego i przestudzonego masła - lukier cytrynowy z 1/2 szklanki cukru pudru i soku z 1 cytryny Piekarnik nagrzać do 175C i przygotować foremkę. Moja pierwsza propozycja na wielkanocny stół, czyli babka cytrynowa wg przepisu na cytrynowy keks z amerykańskiego hotelu Waldorf Astoria, który zaczerpnęłam ze strony Galerii Potraw. Dodać lekko roztrzepane jaja i dalej na wolnych obrotach mieszać aż do uzyskania gładkiej masy.