Schab można przyrządzić od razu po zakupieniu jednak ja polecam zabrać się za jego przyrządzanie kilka dni wcześniej, dzięki przebywaniu w solance skruszeje podczas pieczenia i nabierze jeszcze lepszego smaku. Po tym czasie mięso wyjąć, ostrym nożem zrobić szczeliny wzdłuż całego kawałka, następnie włożyć w nie suszone pomidory. Do zimnej wody włożyć mięso docisnąć je dużym słoikiem napełnionym wodą aby nie wypłynęło, przechowywać w zimnym miejscu. Zobacz też: Składniki:2 kg schabu bez kościsłoik suszonych pomidorówczosnek1 łyżka mioduliść laurowyziele angielskiesólpieprz3 łyżki olejuzioła wg upodobaniaWykonanie:Przygotowanie schabu można zacząć tydzień wcześniej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://lubieessc.blogspot.com/2018/03/pieczony-schab-faszerowany-suszonymi.html