Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zupa krem z porów na ostro wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 4 pory (białe części) 2 spore cebule 1 podwójna pierś kurczaka 1,5 l. bulion warzywny lub z kurczaka 1 serek topiony 1 szklanka żółtego sera tartego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 szczypta papryki chilli 1 szczypta gałki muszkatołowej sól (pieprz) 3/4 szklanki jogurtu naturalnego masło i oliwa do smażenia Na blogu znajdziecie też bardzo podobny przepis na zupę z porów w wersji łagodnej więc można skorzystać z tamtego (link pod przepisem). Zupa krem z porów, niby na ostro ale dla mnie w sam raz. Zupa krem z porów na ostro Całość blendujemy i podajemy na talerze z odrobiną jogurtu, grzankami lub ziarnami. Zupa jest bardzo gęsta co widać na zdjęciu i bardzo pożywna i rozgrzewająca. Jeszcze zima trzyma, więc idealna by poprawić humor, gdy zimno i wietrznie na dworze. Kurczaka myjemy i kroimy na małe kawałki. W garnku najlepiej teflonowym, rozpuszczamy dwie łyżki masła, dodajemy oliwę i wrzucamy cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Pory z cebulą po usmażeniu tracą charakterystyczna ostrość i zupa wręcz ma słodkawy smak.