Najlepsze waniliowe babeczki wielkanocne

Magdalena
Ciasta
27.03.2018 14:28
Najlepsze waniliowe babeczki wielkanocne

Polecam zapoznać się pełną ofertą dostępną na stronie producenta: Składniki: (na 3-4 babeczki w zależności od wielkości foremek) 3 jajka 100 g cukru 150 g mąki pszennej tortowej – polecam od PZZ Białystok 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 2-3 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią biały lukier Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Pieczemy do tzw. suchego patyczka około 15-20 minut (czas pieczenia może być różny w zależności od wielkości foremek / piekarnika). Masę wylewamy do wysmarowanych tłuszczem i obsypanych kaszą manną foremek na babeczki (do 3/4 wysokości, można nawet ciut niżej, bo ciasto mocno rośnie). Babeczki wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Możecie je spokojnie włożyć do wielkanocnego koszyka, dowolnie ozdobić i… po prostu zjeść ze smakiem. cukier waniliowy z prawdziwą wanilią i całość mieszamy. Po wyjęciu z foremek polewamy białym lukrem. Te babeczki dosłownie rozpływają się w ustach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/najlepsze-waniliowe-babeczki-wielkanocne/