Składniki na masę: Powidła śliwkowe Orzechy wołoskie posiekane 1 szklanka Cukier 1 szklanka Masło 1 ½ kostki Mąka ziemniaczana 3 łyżki Budyń śmietankowy 2 szt. tłuszcz do formy bułka tarta do formy białka jaja 6 szt. Wykonanie ciasta: Z podanych składników zgnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Białka ubić na sztywno z cukrem i wyłożyć po połowie na placki, po czym posypać startymi orzechami. Składniki na ciasto: Mąka pszenna 4 szklanki Margaryna 1 ½ kostki Cukier puder ¾ szklanki Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Cukier waniliowy 1 szt. Budyń wymieszać z mąką ziemniaczaną i ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, ostudzić.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/03/pychotka.html