Też super. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 300 ml wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka świeżo tartego chrzanu (lub dwie łyżki ze słoiczka) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% 1 liść laurowy 1 łyżeczka majeranku sól pieprz olej rzepakowy Mąkę rozrabiamy ze śmietaną, dolewamy do tego sos z gotowania, mieszamy i z powrotem wlewamy do mięsa (polecam do zrobić przez gęste sitko), krótko zagotowujemy. Mięso podsmażamy na złoty kolor z obu stron, ściągamy z patelni. Ostatni słoik buraków wylądował jednak u mojego brata, więc mięcho zostało wchłonięte z mizerią. Polędwiczkę kroimy w plasterki o grubości ok 1,5 cm, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/poledwiczki-wieprzowe-w-sosie-chrzanowym/