Przepis na: Ciasto czekoladowe poduszkowiec Składniki: Ciasto czekoladowe: - 5 jajek - 250 g mąki - 180 g cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 125 ml oleju - 125 ml wody - 3 łyżki kakao - 70 rozpuszczonej gorzkiej czekolady lub kremu czekoladowego Masa serowa: - 500 g mielonego sera np. z wiaderka - 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego - 32 g cukru waniliowego - 50 g cukru To co mi się podoba to to, że mogę sobie dobrać wino do konkretnej potrawy co dla mnie jest akurat bardzo ważne. Jest ono uderzająco owocowe, pełne nut przypominających truskawki i maliny, a także bardzo delikatne (extra dry paradoksalnie oznacza, że wino jest nieco słodsze). Składa się z lekko wilgotnego ciasta czekoladowego (coś pomiędzy murzynkiem, a brownie) oraz kratki na jego wierzchu stworzonej z sera. Przygotowałam ciasto, które rzuciło mi się w oczy już jakiś czas temu, a mianowicie ciasto Poduszkowiec.