Kapusta świeża 0,5 kg * woreczek ryżu * 3 łyżki kaszy manny * jajko * cebula * ząbek czosnku * łyżeczka majeranku * sól * pieprz * przetarte pomidory w kartonie * natka pietruszki Przygotowanie: Do miski z kapustą dodajemy ryż, mięso mielone, cebulę czosnek, kaszę mannę, jajko oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra, dól ) na ok. 45 minut. Podsmażone gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewam przetartymi pomidorami na koniec posypuje pietruszką i przykrywamy. Dla mnie są tak samo pyszne jak te tradycyjne Składniki: * mięso mielone 0,5 kg * Solimy wygniatamy i odstawiamy na ok. 15 minut. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.