Składniki na zupę: ½ główki kapusty, 15 dag kości drobiowych, ½ pęczka włoszczyzny lub wywar z kostek warzywnych, 25 dag ziemniaków, ½ szklanki mleka, 1 łyżeczka maki, 1 łyżeczka masła klarowanego, sól do smaku, pieprz ziołowy do smaku. Składniki na pulpety: ½ główki młodej kapusty, 1 cebula, 3-4 łyżki oleju, 2 jajka, 1 łyżka masła, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 4 łyżki bułki tartej, 5 łyżek mąki, sól do smaku, pieprz ziołowy do smaku. Wykonanie zupy: Z kości i włoszczyzny ugotować wywar na 2 litrach wody. Na końcu dodać masło, rozlać na talerze i podawać z pulpetami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/03/dietetyczna-zupa-kapusciana-z-pulpetami.html