Zachęcam do ich przygotowania! (składniki na ok. 25 sztuk) - 200 g mąki pszennej tortowej - 120 g zimnego masła - 1 żółtko - 70 g cukru pudru - 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12%/18% Masa marcepanowa + dodatki - 200 g masy marcepanowej - szczypta barwnika spożywczego (dodałam barwnik w proszku) - kilka łyżeczek dowolnego dżemu bez pestek lub miodu (jako klej do marcepanu) Wbrew pozorom są bardzo proste w przygotowaniu :) Do zrobienia wzorku na marcepanie użyłam tłoczonego wałka, który znajdziecie w sklepie www.mygiftdna.pl Po tym czasie na podsypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość ok. 5-6mm i wykrawać ciastka. Pieczenie Temperatura: 180 Czas: ok. 11 min. (do delikatnego zezłocenia) Ciastka studzić na kratce.