Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

Monika
Przekąski
16.03.2018 21:57
Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

Schab bez kości 0,7 kg * mleko 1 l * sól 1 łyżeczka * pieprz 1/2 łyżeczki * majeranek 2 łyżeczki * rozmaryn 1 łyżeczka * papryka słodka 1 łyżeczka * olej 2 łyżeczki * liść laurowy 2 * Ziele angielskie 3 ziarnka Przygotowanie: Schab myjemy i czyścimy i marynujemy w mieszance przyprawach (sól, pieprz, rozmaryn, papryka, majeranek) z dodatkiem oleju. Po godzinie zdejmujemy z gazu ale schab pozostaje w mleko do całkowitego wystygnięcia. Do zagotowanego mleka dodajemy schab i gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2018/01/domowa-wedlina-schab-gotowany-w-mleku.html