Składniki: ok. 500-600 g polędwicy wieprzowej 100 g pomidorów suszonych (nie z zalewy) 1 łyżka oregano suszonego 4-5 łyżek bułki tartej sól, pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Pieczona w całości polędwiczka wieprzowa pod kruszonką z suszonych pomidorów to niebanalny pomysł na pyszny obiad, a na zimno, idealnie sprawdzi się jako wędlina do chleba. Kruszonka z suszonych pomidorów nadaje daniu wspaniałego smaku oraz aromatu, a także dzięki niej mięso się nie wysuszy podczas pieczenia. Przygotowanie takiej polędwicy jest naprawdę proste i szybkie, a gdy upieczemy jej więcej, mamy zapewniony nie tylko obiad, ale także wędlinę na kolację lub śniadanie...
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/03/poledwica-wieprzowa-pod-kruszonka.html