Przepis
Idealna na lunch w towarzystwie chrupiącego krakersa lnianego lub przystojnego Włocha ;)
W tej sałatce nie uraczycie zieleniny, ale za to będziecie zajadać się pomidorami i awokado!
Całość dobrze doprawiona świeżą bazylią, oregano, oliwkami, kaparami i płatkami drożdżowymi.
W dodatkach pojawia się olej kokosowy, jako źródło zdrowych tłuszczy i ocet jabłkowy na spalanie.
2 pomidory, pokrojone w plasterki
1 awokado, pokrojone w kostkę
3 łyżki pokrojonych czarnych oliwek, bez pestek
1 łyżka oleju kokosowego virgin
2 łyżeczki świeżych liści oregano, pokrojonych
3 łyżki świeżych liści bazylii, pokrojonych
2 łyżeczki octu jabłkowego
Szczypta czarnego pieprzu
1 łyżka niaktywnych drożdży
1 łyżka kaparów
Sałatkę przygotowywuje się bardzo szybko, jeśli przygotujecie wcześniej składniki.
Wystarczy, że wszystkie włożycie do miski i wymieszacie ze sobą. W lodówce wytrzyma tylko 1 dzień.