Dziś zaprezentuję zupełnie inny pomysł na szpinak, który jest jedna z jego najlepszych odsłon :) Składniki: - 5 jajek - opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego (450 gram) - 150 gram łososia wędzonego - 2 opakowania serka almette chrzanowego - 2 łyżki mąki - 2 ząbki czosnku - łyżeczka gałki muszkatołowej - sól, pieprz Szpinak rozmrażamy w rondelku. Dziś zaprezentuję zupełnie inny pomysł na szpinak, który jest jedna z jego najlepszych odsłon :) Składniki: Szpinak rozmrażamy w rondelku. Gdy nasze ciasto wystygnie to delikatnie podnosimy z każdej strony oddzielając je od papieru aby potem łatwiej było nam je zwijać. Gdy nasze ciasto wystygnie to delikatnie podnosimy z każdej strony oddzielając je od papieru aby potem łatwiej było nam je zwijać. Białka ubijamy na pianę a następnie łączymy z masą szpinakową delikatnie przy użyciu łyżki. Białka ubijamy na pianę a następnie łączymy z masą szpinakową delikatnie przy użyciu łyżki. Całość zwijamy jak roladę a następnie owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2 - 3 godziny. Całość zwijamy jak roladę a następnie owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2 - 3 godziny. Niedawno na blogu pojawił się post Makaron ze szpinakiem i szynką szwarcwaldzką w sosie śmietanowym (patrz tutaj). Był także Omlet - pycha obiad na szybko (patrz tutaj) oraz Antystresowy koktajl ze szpinakiem, kiwi i bananem (patrz tutaj). Jedno z moich ulubionych to Lasagne ze szpinakiem, cukinia i boczkiem w sosie beszamelowym (patrz tutaj). Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy i dusimy ok 10-15 minut. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy i dusimy ok 10-15 minut. Wręcz przeciwnie z wykwintnymi daniami na uroczyste przyjęcia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut w 180 stopniach.