Sporządzamy marynatę: oliwę z oliwek mieszamy z pokrojonym czosnkiem, papryką czerwoną w proszku, kminem, solą i pieprzem; Do marynaty dodajemy pokrojone tofu – wkładamy do lodówki na 10 minut; Po 10 minutach smażymy tofu na patelni lub pieczemy w piekarniku; Sos Sałatkowy z Masłem Orzechowym Migdałowe masło orzechowe Odrobina sosu sojowego Marchewka dostarcza prowitaminę A; Czerwona kapusta to obecność witaminy C , K i przede wszystkim glukozynolany – bioaktywne substancje znajdujące się w warzywach z rodziny krzyżowych – które najprawdopodobniej zmniejszają ryzyko zachorowalności na niektóre nowotwory. Czerwona kapusta (pokrojona) Czerwona cebula Tofu: Tofu Oliwa z oliwek Ząbek czosnku Papryka czerwona Jest bardzo kolorowa – zawiera czerwoną kapustę, marchewkę, jarmuż i pięknie podsmażone tofu. Jarmuż to doskonałe źródło witaminy C, prowitaminy A i chroniące oczy karotenoidy – luteina i zeksantyna. Składniki Sałatki Jarmuż ( jarmuż skraplamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy) Zaproponowana sałatka wygląda apetycznie i świeżo, a w smaku jest po prostu pyszna.