Składniki:1 kg indyka (polędwiczki) 500 g pieczarek 450 g mrożonych brokułów 2 małe cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju roślinnego 5 łyżek ciemnego sojowego sosu 2 łyżki masła 100 g śmietanki 30% 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodajemy parę łyżek gorącego sosu, mieszamy i tak powstałą zaprawę wlewamy z powrotem do garnka. Po tym czasie do sosy wrzucamy różyczki brokuła i gotujemy całość jeszcze przez około 5 minut. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę i obsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. W tym czasie mieszamy śmietankę z mąką ziemniaczaną i pszenną.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/04/indyk-gotowany-w-sosie-sojowo.html