mąki 2 budynie czekoladowe bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki oleju Masa: 500 ml śmietanki 30% 4 serki homogenizowane waniliowe (po 150g) 1 cukier wanilinowy 2 galaretki cytrynowe Biszkopt: (może być też zwykły kakaowy) 4 duże jajka 3/4 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. Jedynie biszkopt przygotowany z dodatkiem budyniu w proszku nie przekonuje mnie w 100%. drobnego cukru 4 łyżki kakao 1 łyżka żelatyny 1/4 szkl. Następnie dodajemy po 1 żółtku oraz cienkim strumieniem wlewamy olej, ubijamy jeszcze chwilę. Przygotowaną piankę od razu wykładamy na wystudzony biszkopt. Żelatynę zalewamy około 1/4 szklanki zimnej wody. Następnym razem spróbuję wykonać zwykły biszkopt z dodatkiem kakao lub przygotuję do tego nasączenie. wody Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier wanilinowy oraz serki homogenizowane. Ciasto wylewamy na blaszkę (21×32 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Polewa: 1/2 kostki masła 1 szkl. Doprowadzamy do wrzenia, po czym od razu zdejmujemy z palnika. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku.