Idealne na spotkania z bliskimi, zawsze się udają! Muffiny: 250 g mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 szklanka mleka pół szklanki oleju roślinnego 2 jajka nadzienie: 12 kostek ulubionej czekolady Masa: 200g śmietanka deserowa 30% śmietanex - 1 saszetka galaretka turkusowa pół szklanki wrzątku Składniki na 12 sztuk: Sposób przygotowania: 1. Do jednej miski wsypujemy i mieszamy wszystkie suche składniki (mąkę, cukier, proszek, kakao). 3. Przygotowujemy masę turkusową: galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku, pozostawiamy na chwilkę do ostygnięcia. 2. Połowę masy wlewamy do foremek, wkładamy kostki czekolady jako nadzienie i zalewamy foremki pozostała częścią masy. Do drugiej miski wlewamy i mieszamy wszystkie składniki mokre (mleko, olej, jajka).