Golonka zapiekana w piwie z miodem

Obiad
05.03.2018 17:26
Golonka zapiekana w piwie z miodem

Golonka pieczona w piwie z miodem wspaniale smakuje z chrzanem i musztardą Składniki potrzebne do przygotowania golonki w piwie, miodzie i musztardzie 3-4 golonki wieprzowe Bulion do gotowania golonek 3 liście laurowe ok. 10 ziaren ziela angielskiego kilka ziaren czarnego pieprzu pół główki czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula po kawałku pora i selera korzeniowego łyżeczka suszonej jarzynki sól do smaku - musi być dobrze przyprawione Marynata z piwa i miodu do golonki 1 szklanka piwa 1 łyżka dobrego, naturalnego miodu 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 szczypta chilli kilka ząbków czosnku 2 cebule pokrojone w plasterki to danie, które zachwyca smakiem delikatnego mięsa, aromatem miodu oraz przypraw. Całość obłożyć plastrami cebuli i wstawić do piekarnika rozgrzanego do ok. 190 - 200 st. i piec godzinę.cudownie smakują z dodatkiem chrzanu i musztardy podawane z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem. Dzięki marynowaniu, gotowaniu i pieczeniu mięso jest wyjątkowo delikatne, a tłuszcz pozostaje w rosole.to idealna propozycja na jesienne lub zimowe obiady, a także gorącą kolację po nartach. Umieścić wszystko w garnku, zalać wodą tak, żeby zakrywała mięso i warzywo i gotować na małym ogniu ok. 2 godziny. Wystudzone golonki dokładnie natrzeć marynatą i zostawić w zalewie na minimum 2 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://korniszonki.blogspot.com/2018/03/golonka-zapiekana-w-piwie-z-miodem.html