SKŁADNIKI: - 2 garści mixu sałat - 100 G sera feta - 80 g pieczonych kabanosów - 1 duża gruszka (sok z cytryny) - 1 czerwona papryka szpiczasta (ramiro) - 2-3 łyżki płatków kokosa SKŁADNIKI NA DRESSING: - 4-5 łyżek oleju rzepakowego - ząbek czosnku - 1 kawałeczek zielonej papryczki chili ok. 2 cm długości - 1 łyżka octu winnego białego - 1 łyżeczka syropu klonowego - 1 łyżka listków świeżego oregano - sól, świeżo mielony pieprz 15 min. 2 porcje PRZYGOTOWANIE: - Wszystkie składniki dressingu blendujemy, aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji. - Płatki kokosa prażymy na suchej patelni – czynimy to bardzo uważnie, bo płatki kokosa są cieniutkie i bardzo łatwo je przypalić. Do tego smakowitego grona przebojem wdarły się natomiast płatki kokosa, które sprawiły, że sałatka nabrała niesamowitego, bardzo oryginalnego smaku, zachowując przy tym harmonię. Sałatka doskonale sprawdzi się o każdej porze roku, na przykład na pełnowartościowy obiad tudzież kolację. - Na półmisek wykładamy naprzemiennie mix sałat, paprykę, gruszkę i kabanosy – dodawane składniki polewamy jednocześnie przygotowanym dressingiem.