Delikatne rogale z makiem

Monika
Śniadania
05.03.2018 10:48
Delikatne rogale z makiem

Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 400 g mąki 50 ml oleju 150 g ugotowanych tłuczonych ziemniaków 220 ml mleka roślinnego 7 g drożdży instant (suszonych) 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki cukru kurkuma Dodatkowo: 1 łyżka mleka roślinnego 1 łyżka oleju kurkuma mak przygotowanie Składniki na ciasto daj do miski. Każdy z nich zawiń do środka zaczynając od podstawy i uformuj rogale – dokładny sposób możesz zobaczyć na filmiku powyżej 🙂 Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Dodaj tyle kurkumy, aby kolor ciasta był dla Ciebie odpowiedni – im więcej, tym będzie bardziej żółte 🙂 Teraz nastaw piekarnik na 180 stopni i piecz od tego momentu około 25 – 30 minut. Składniki na pewno znajdziesz w swojej kuchni – jest to kilka podstawowych produktów, więc do dzieła! Następnie daj na stolnicę i rozwałkuj tak, aby powstał okrąg o grubości około 1 cm. 🙂 Jednym z kluczowych składników są ziemniaki, które sprawiają że rogale są puszyste i dłużej miękkie. Rogale wyśmienicie smakują z dżemem lub kremem czekoladowym, ale równie dobre są ze słonymi dodatkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://viagusto.pl/delikatne-rogale-z-makiem-weganskie/