Jajko na twardo z majonezem na sałatce z brokuła i sałaty lodowej, z kiełkami i czarnuszką Składniki: 1 jajko ugotowane na twardo 2 garście kiełków brokuła kilka ugotowanych różyczek brokuła 2 łyżeczki czarnuszki w całości 2 łyżki lekkiego Majonezu Kieleckiego 1 gruby plaster sałaty lodowej Przygotowanie: Dzisiejszy przepis prezentują się bardzo wiosennie, z pewnością sprawdzi się także na Wielkanocnym śniadaniu, które już niedługo, bo czas naprawdę szybko biegnie. Różyczki brokuła rozdzielamy na mniejsze części i układamy na sałacie lodowej. Jajko ugotowane na twardo obieramy ze skorupki, przekrawamy wzdłuż na pół. Na samym wierzchu układamy po 1 garści kiełków brokuła. W weekendy staram się zjeść śniadanie bez pośpiechu, koniecznie musi być kolorowe i szybkie w przygotowaniu. W smaku jest delikatniejszy w porównaniu do tradycyjnego Majonezu Kieleckiego, ma także jaśniejsza, kremową barwę. Na każdą połówkę jajka nakładamy po łyżce lekkiego Majonezu Kieleckiego.