Łącznie: 35 min. Ilość porcji 3 osoby Tagliatelle z warzywami Potrzebne składniki 250 g makaronu typu tagliatelle 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew 2 pomidory 1 szklanka posiekanej białej kapusty 1/2 cukinii pokrojonej w półplasterki 4 średnie pieczarki 3 łyżki sosu sojowego 1/4 dużego brokuła pokrojonego na drobne różyczki 1/2 szklanki śmietany 30% 1/2 litra bulionu warzywnego po 1/2 łyżeczki bazylii i oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta papryki ostrej sól (pieprz) olej ryżowy lub rzepakowy do smażenia Sposób wykonania Makaron gotujemy w trakcie smażenia warzyw wg. przepisu na opakowaniu. Tagliatelle z warzywami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Cebulę w piórkach z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, brokułem, marchewką startą na tarce na grubych oczkach i kapustą smażymy na patelni na oleju przez 10 min. Doskonały pomysł na szybki obiad, w zasadzie wrzucamy wszystko w odpowiedniej kolejności na patelnię chwile smażymy trochę dusimy i często mieszamy. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Bezmięsny pomysł na makaron tagliatelle z warzywami. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i cukinię, podsmażamy.