Pamiętajcie o zniżce na zakupy – 6% po wpisaniu kodu promocyjnego “slodkieokruszki Składniki: około 1 i 1/2 opakowania paluszków francuskich Brześć 500 ml mleka + odrobina 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie kremu budyniowego o smaku waniliowym* konfitura z czarnej porzeczki cukier puder do oprószenia ciasta *np. taki Przygotowanie: Małą prostokątną foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Masę wykładamy na spód z francuskich paluszków, następnie smarujemy ją warstwą konfitury z czarnej porzeczki. W 1 szklance mleka dokładnie rozprowadzamy 1 opakowanie kremu budyniowego o smaku waniliowym. Jego przygotowanie zajmuje mało czasu, nie musicie włączać piekarnika, a całość dzięki dodatkowi konfitury z czarnej porzeczki nie jest przesłodzona. Gdy nachodzi nas ochota na coś słodkiego do kawy stawiam na proste rozwiązania. U mnie oczywiście ze Slowpresso – polski pomysł na mocną kawę parzoną bez pośpiechu. Do gotującego się mleka dodajemy rozrobiony proszek + 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej*. I tak powstało francuskie ciasto budyniowe z konfiturą porzeczkową (deser bez pieczenia).