Brownie podwójnie czekoladowe

Desery
27.02.2018 12:31
Brownie podwójnie czekoladowe

Składniki (blacha o wymiarach 23×23 cm): 50 g białej czekolady 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 70% 200 ml syropu klonowego 4 jajka (wielkość L) 100 g mąki pszennej 100 g ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g orzechów (u mnie brazylijskie plus migdały) 100 g malin Białą czekoladę posiekać, przełożyć do zamrażarki. Bardzo lubię jego przepisy, a kiedy ujrzałam Badass Brownies wiedziałam, że muszę je upiec natychmiast ; ) Brownies Jamiego ma w sobie wszystko to co lubię, dużą ilość gorzkiej czekolady, syrop klonowy, maliny i orzechy : ) Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 170 C (termoobieg) przez 17,5 minuty (Jamie jest bardzo precyzyjny ; ) ) Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do masy, wymieszać szpatułką lub na najniższych obrotach miksera. Po świętach moja biblioteczka wzbogaciła się o kolejne kulinarne pozycje w tym także Jamie Oliver’s Christmas Cookbook. Ważne, aby nie przepiec brownies, masło i czekolada podczas stygnięcia będą zmieniać konsystencję na bardziej stałą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/brownie-jamie-oliver/