Składniki: 600 g mięsa wieprzowego (np. łopatki) 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki bułki tartej 2 marchewki 2 pietruszki 2 cebule 1/2 selera 200 g pieczarek 1 papryka peperoni 1 papryka peperoni 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka krojonych pomidorów 0,5 litra przecieru pomidorowego 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju 5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 puszka krojonych pomidorów 0,5 litra przecieru pomidorowego 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju 5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka pieprzu ziołowego W oddzielnej miseczce mieszamy śmietanę z 1 łyżką wazową gorącej zupy i wlewamy z powrotem do całości. Dodajemy do całości razem z pokrojoną w krążki papryką peperoni. Sposób wykonania: Do dużego garnka wkładamy marchew, pietruszkę, selera i 1 cebulę. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy na dużym ogniu aby nadmiar wody odparował a następnie wrzucamy do gotującej się zupy.