Do przygotowania porcji dla 2-3 osób będziemy potrzebować: - 350 g dorsza Do przygotowania marynaty będziemy potrzebować: - 4 łyżki oleju - 1 łyżkę sosu sojowego, sosu rybnego oraz sosu ostrygowego - 2 łyżeczki miodu - 3 łyżeczki sezamu - sok z połowy cytryny - pół łyżeczki kurkumy - 1/3 łyżeczki imbiru w proszku - szczyptę chili i świeżo mielonego pieprzu 1. Dorsza obtaczamy w marynacie i wstawiamy na min. godzinę do lodówki. 4. Zamarynowanego dorsza przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na ok. 15 minut. Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pieczonego dorsza w stylu orientalnym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bezcebuli.pl/2018/02/orientalny-dorsz-pieczony.html