Tort bezowy malinowy

Karol

Ciasta

14.02.2018 12:38

Tort bezowy malinowy

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Tort bezowy malinowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 4 godz. Tort bezowy malinowy Potrzebne składniki Beza: 6 białek 300 g cukru pudru (lub bardzo drobny zwykły) 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu białego winnego lub ryżowego Krem: 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru mus malinowy lub zmiksowane maliny 2 opakowania zagęszczacza do śmietany Owoce: dowolne owoce sezonowe dobrze pasują figi (jagody, truskawki, maliny, granaty, borówki) Na walentynki tort bezowy malinowy - coś czerwonego, coś słodkiego... jak miłość wszędzie dziś nam z kątów wyłażąca. Najpierw 120 stopni przez 30 min a potem zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i suszymy bezę przez 3 godziny. Przed samym podaniem przygotowujemy bitą śmietanę miksując schłodzoną śmietanę, zagęszczacz, mus malinowy i cukier puder do uzyskania sztywnej masy. Na ostudzona bezę nakładamy warstwami śmietanę i na wierzch owoce. Można ten proces przyspieszyć stosując układ 180 stopni 5 minut i 140 stopni 80 min, ale polecam pierwsze rozwiązanie. Wcześniej można je sobie odrysować na dużym talerzu (20-23 cm). Można przygotować bezę poprzedniego dnia wieczorem i zostawić na noc. Do środkowej warstwy również można dodać świeże lub rozmrożone maliny.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/tort-bezowy-malinowy/