Jeśli lubicie tego rodzaju kuchnię powinny Wam smakować także: – nachos z kurczakiem – pikantne skrzydełka z kurczaka – chilli con carne – pad thai z kurczakiem – tacos ze stekiem Przygotowanie: 40 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 300 g wołowego mięsa mielonego – 3/4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) – pół szklanki passaty pomidorowej – 50 ml czerwonego wina – 1 ząbek czosnku – 1 papryczka chilli ostra – 2 łyżki oliwy z oliwek – około 200 g nachos – wersja serowa, pikantna lub naturalna – to zależy od tego co lubisz – 10-15 pomidorków koktajlowych – 15-20 czarnych oliwek – papryczki jalapeno – ilość dobierz według własnych upodobań – 100 g sera cheddar – pół awokado lub pasta guacamole do podania – śmietana do podania – folia aluminiowa Przygotowanie: Do miseczek włóż nachos, następnie dodaj przygotowane wcześniej mięso z fasolą, dorzuć oliwki oraz przekrojone na pół pomidorki i papryczki jalapeno. Zapiekane nachos z chilli con carne, z dodatkiem pomidorków, oliwek i rozpuszczonym serem. Na patelni rozgrzej oliwę i krótko przesmaż czosnek z chilli, a następnie dodaj mięso i usmaż je od czasu do czasu mieszając. Tak przygotowane danie podawaj z awokado lub przygotowanym guacamole, z kwaśną śmietaną i dodatkowymi papryczkami jalapeno. Do usmażonego już mięsa dodaj passatę, wino i duś około 5 minut, po czym dodaj czerwoną fasolę i dopraw całość do smaku.