SERCE KINDER COUNTRY

Magdalena
Ciasta
13.02.2018 23:28
SERCE KINDER COUNTRY

Składniki: Ciasto: - 1 szklanka mąki pszennej - 2 łyżki maki ziemniaczanej - 3/4 szklanki cukru - 1 op. cukru waniliowego - 200 g masła - 4 jajka - 4 łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 200 ml śmietany 30% - 2 op. serka homogenizowanego naturalnego (po 140 g) - 2 łyżki cukru pudru - 5 łyżeczek żelatyny - 1 szklanka pszenicy prażonej w miodzie - 1 szklanka pszenicy prażonej w miodzie W misce mieszamy przesianą przez sitko mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Jest ono dużo mniej pracochłonne niż poprzedni Tort Walentynkowy 💗 Przedstawiam moją wersję pieczonego ciasta Kinder Country... kakaowe ciasto z lekką śmietanową masą i prażoną pszenicą w miodzie...mniam 😋 Przedstawiam moją wersję pieczonego ciasta Kinder Country... kakaowe ciasto z lekką śmietanową masą i prażoną pszenicą w miodzie...mniam 😋 Jak dla mnie ta wersja jest lżejsza i mniej słodka od tej popularnej w internecie, a równie pyszna! (forma w kształcie serca) Ciasto: Wykonanie: W misce mieszamy przesianą przez sitko mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Jak dla mnie ta wersja jest lżejsza i mniej słodka od tej popularnej w internecie, a równie pyszna! Następnie dodajemy jajka, a na końcu stopniowo dodajemy zmieszane składniki suche, ciągle ucierając. Następnie dodajemy jajka, a na końcu stopniowo dodajemy zmieszane składniki suche, ciągle ucierając. Serki homogenizowane miksujemy z cukrem pudrem, a następnie łączymy z ubitą śmietanką. Serki homogenizowane miksujemy z cukrem pudrem, a następnie łączymy z ubitą śmietanką. Pieczemy przez 30-40 min. w temp. 180 stopni. Pieczemy przez 30-40 min. w temp. 180 stopni. Do gotowej masy dodajemy pszenicę prażoną i delikatnie mieszamy łyżką. Przyozdabiamy pszenicą prażoną w miodzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/02/serce-kinder-country.html