Ilość: 50 sztuk oraz małe serduszka wycięte z środka Składniki: - 2 szklanki mąki tortowej - 200 g masła - 3 żółtka - 2 łyżki cukru pudru - 1 cukier wanilinowy - 2 łyżki śmietany 18% - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - konfitura truskawkowa - 1 galaretka truskawkowa - cukier puder do posypania - 2 foremki w kształcie serduszek (duże i małe) Przesianą mąkę z proszkiem wsypujemy do miski. Wykrawamy duże serca, a w połowie z nich, na środku mniejsze serduszka (można je po nakłuwać widelcem). Wystudzone duże serduszka smarujemy konfiturą, układamy na niej ciasteczka z wyciętym małym sercem (można posypać je cukrem pudrem). ciasta ciastka ciastka na walentynki kruche serduszka truskawkowe serduszka walentynki Potem wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy je na około 3 mm. Ciastka pieczemy w temp. 180 st. przez około 15 minut na lekko złoty kolor.