Kotlety schabowe z salami i serem

Karol
Obiad
11.02.2018 11:38
Kotlety schabowe z salami i serem

Łącznie: 25 min. Kotlety schabowe z salami i serem Potrzebne składniki 4 plastry schabu na kotlety 4 plastry żółtego sera 12 plasterków salami 2 jajka pół szklanki bułki tartej 2 łyżki mąki sól (pieprz) olej do smażenia i łyżka masła Sposób wykonania Mięso na kotlety obmywamy, suszymy ręcznikiem papierowym i rozbijamy na cienkie plastry z obu stron przez folię spożywczą. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kotlety schabowe z salami i serem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Na jednej połowie każdego kotleta układamy gruby plaster sera i po 3 plastry salami i składamy całość na pół tak aby ser z salami został w środku. Smażymy na złoty kolor, na rozgrzanym oleju, na dużym ogniu po jednej stronie, zmniejszamy gaz, obracamy i dosmażamy kilka minut z drugiej. Przy smażeniu, polecam zmienić tradycyjną formę smażenia, jaką często widzę w przepisach po równo i długo z obu stron, na ta opisaną w przepisie. Jak ktoś nie chce mąki, można ją pominąć i użyć więcej bułki, panierując najpierw w bułce, potem w jajku i znów w bułce. Te kotlety schabowe z salami i serem, nie są aż tak popularne, ale zachęcam do wypróbowania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/kotlety-schabowe-z-salami-i-serem/