Ramen w 3 minuty – OYAKATA Kurczak po japońsku

Karolina
Zupy
09.02.2018 13:45
Ramen w 3 minuty – OYAKATA Kurczak po japońsku

Każdy region Japonii ma swój sposób przyrządzania wywaru zależny od najczęściej występujących tam produktów – można spotkać wywar na samym mięsie, na wieprzowych kościach, z dodatkiem ryb czy owoców morza, a także wywary na kurczaku czy na wołowinie. Wariacjom regionalnym i sezonowym poddają się również dodatki, z którymi podawany jest ramen – od półmiękkiego jajka marynowanego w mirin i sosie sojowym przez szczypior, świeżą kolendrę, groszek cukrowy, kapustę pak choy, grzyby świeże i suszone, ziarna prażonego sezamu, tofu, młodą soję, gotowane krewetki lub mięso kraba, płaty wodorostów nori i algi kombu, smażony, gotowany bądź pieczony boczek, gotowane solone mięso wieprzowe, wołowe, drobiowe, prażone orzechy ziemne, masło orzechowe, pastę sezamową, pastę chili itd. itp. etc. Dzisiaj ramen w Japonii to główny fast food, który możecie spotkać praktycznie na każdej ulicy ale i danie restauracyjne, podawane i chętnie jedzone na całym świecie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.karointhekitchen.com/z-miesem/ramen-w-3-minuty-oyakata-kurczak-po-japonsku/