PRZEPIS NA OMLET SKŁADNIKI: - 4 jaja - sól do smaku - 3 garście szpianku - 2 łyżki masła - 3 -4 łyżki smietanki - 2 łyżki mleka - 4 łyżki ser żółtego u mnie parmezan - kilka listków bazylii Jaja roztrzep rózgą tak aby zaczęły być luźne, dodaj mleko, śmietankę, ser i sól. Zacznij mieszać łyżką, tak aby masa się ścinała równomiernie, tak, jak na zdjęciu poniżej (możesz też omlet umieścić na 3-5 min w nagrzanym piekarniku). Do przygotowania omleta nie potrzebujemy zbyt dużo składników, wystarczą dobre jajka, ser podpuszczkowy, szpinak, masło lub oliwa, śmietana lub mleko. Do przygotowania omleta nie potrzebujemy zbyt dużo składników, wystarczą dobre jajka, ser podpuszczkowy, szpinak, masło lub oliwa, śmietana lub mleko. Można go jeść nie tylko na śniadanie, sprawdzi się idealnie jako szybki obiad czy obiadokolacja. Można go jeść nie tylko na śniadanie, sprawdzi się idealnie jako szybki obiad czy obiadokolacja. Dodatek do omleta śmietany to sposób francuski na omleta, który pokazał mi podczas warsztatów kulinarnych Mateusz Gessler, którego znacie z programu Masterchef.