Składniki: - 3 garści rukoli - kawałek melona ok 150-200 g - ok 150 g sera gorgonzola - ok 100 g orzechów włoskich - ok 150 g szynki parmeńskiej (lub innej np.surowej wędzonej) - na sos: - 1/2 łyżki octu balsamicznego - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1/2 łyżki miodu - 2 łyżki soku z cytryny - 1/2 musztardy(francuską lub miodową) - sól pieprz Przygotowanie: Orzechy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5-10 min,odcedzamy i studzimy(dzięki temu stracą swoją goryczkę). Wymyśliłam ją na ostatnią kolację i bardzo nam smakowała,polecam wszystkim, jest pyszna i całkiem inna a melon dodaje jej lekkości,zdecydowanie będę robić ją częściej,mniam...
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2018/02/saatka-z-melonemgorgonzola-i-orzechami.html