Składniki: - ok 40 dag piersi z kurczaka - 1/2 sałaty lodowej - 2-3 łodygi selera naciowego - 1/2 papryki czerwonej - zielone oliwki ( u mnie faszerowane papryką) - 2-3 łyżki curry - 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego - 1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki że sklepu https://smakinatury.net/produkt/papryka-ostra-wedzona/ - 1/2 łyżeczki soli pikantnej że sklepu https://smakinatury.net/produkt/sol-pikantna-aromatyczna/ Sos: - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka oliwy - 1 łyżka majonezu - 1 łyżeczka miodu - curry - sól pikantna że sklepu https://smakinatury.net/produkt/sol-pikantna-aromatyczna/ Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przygotować sos: wycisnąć sok z cytryny, dodać oliwę,majonez oraz miód,doprawić solą oraz curry. Seler i kawałki pokroić na mniejsze kawałki, oliwki można przekroić na pół. Wszystko dokładnie wymieszać, można odstawić do lodówki na 1/2 godziny. Teraz niespodzianka: dla czytelników Mojego bloga mam stały rabat 10% do sklepu https://smakinatury.net/. Po tym czasie mięso przesmażyć na patelni parę minut.