Gulasz z indykiem, dynią i papryką

Malgorzata
Obiad
02.02.2018 9:31
Gulasz z indykiem, dynią i papryką

Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 400 g mięsa z indyka (1 mała pierś), pokrojona w dużą kostkę 1 cebula, pokrojona w plasterki 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 100 g pieczarek, pokrojonych w grube plasterki 1 czerwona papryka, z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojona w kostkę 200 g dyni, obranej i pokrojone w małą kostkę 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 400 g puszka krojonych pomidorów 200 ml bulionu drobiowego sól, pieprz i cukier do smaku 1/2 szklanki śmietanki 36% Przygotowanie: Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na średnim ogniu, dodaj olej i indyka i podsmaż aż przestanie być surowy w środku. English version Turkey, pumpkin and pepper stew (4 servings) Ingredients: 2 tbsp vegetable oil 400 g of turkey breast (1 small), cut into large dice 1 onion, sliced 2 garlic cloves, sliced 100 g mushrooms, sliced thickly 1 red pepper, deseeded and chopped 200 g pumpkin, peeled and cut into small dice 1 tsp dried thyme 2 tsp sweet paprika 400 g can chopped tomatoes 200 ml chicken stock salt, pepper and sugar to taste 1/2 cup of double cream Preparation: Heat large and deep pan ofer medium heat, add oil and add the chicken. Dodaj śmietankę, zamieszaj, gotuj przez kilka minut, po czym dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem i podawaj! Przygotowanie TC: Do misy TC wyposażonej w mieszadło dodaj olej i indyka i uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut. Add double cream, stir and cook for a few minutes, season to taste with salt, pepper and sugar and serve! Prepration for TCC: Add to the bowl of TCC fitted with stirrer oil and turkey and start P1 Slow Cook program for 5 minutes. Następnie dodaj wszystkie warzywa, wymieszaj i smaż aż prawie zmiękną, przez około 10 minut, po czym dodaj tymianek i paprykę i smaż przez 5 minut. Dodaj śmietankę,dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut i podawaj! Smacznego! Add double cream, seaosn with salt, pepper and sugar to taste start P1 Slow Cook program for 5 minutes and serve! Enjoy! Dodaj wszystkie warzywa, mieloną paprykę i tymianek i ponownie uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/gulasz-z-indykiem-dynia-i-papryka-turkey-pumpkin-and-pepper-stew/