Na każdy plaster upieczonej karkówki połóż porcję pieczarek, przykryj plastrem mozzarelli i... ...trzymaj na ruszcie przez kilka chwil, aż karkówka mocno się podpiecze od spodu, a mozzarella zacznie topić. Rozgrzej mocno grill, na kratkę posmarowaną olejem kładź karkówki, piecz na dużym ogniu przez pół minuty z każdej strony. Na patelni rozgrzej silnie olej, dodaj cebulę, lekko posól, wymieszaj i smaż cały czas mieszając przez 1-2 minuty, aż zacznie się szklić. Zamknij marynator, usuń powietrze (lub przykryj miskę) i wstaw do lodówki na noc (lub co najmniej na kilka godzin). Do cebuli dodaj pieczarki i smaż na dużym ogniu bardzo często mieszając, tak by uniknąć gotowania się pieczarek we własnym sosie. Mięso rozbij tłuczkiem przez folię (żeby mycia było mniej) - staraj się nie uderzać zbyt mocno, ale dłużej, by plastry zmniejszyły swoją grubość o połowę. Następnie zmniejsz ogień (lub kratkę umieść wyżej) i piecz karkówkę po 5-6 minut z każdej strony, co jakiś czas smarując ją pozostałą marynatą. Karkówkę pokrój na plastry o grubości około 2 cm.